9 Şubat 1969 Yılı'nda Adana'da kurulan Milliyetçi Hareket Partisi, kurluşunun 50. yılını Adana'da Kutladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 50’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenen kutlama töreninde bulunarak partililerine konuşma yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de katıldığı törende konuşan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin adını ‘Alparslan Türkeş Üniversitesi’ olarak değiştirmeyi düşündüğünü söylediğini açıkladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.
MHP’nin kuruluşunun 50’nci yıl dönümüne dikkat çeken Bahçeli, “Burada muhterem ve müstesna bir ana şahitlik yapıyoruz. 50 yıllık onurlu mücadele tarihimizin herhangi bir safhasında yer alan, 3 hilali başının üstünde taşıyan her kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde;
Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, böylesi heyecan verici bir düşünce, (Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin isminin Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirilmesinin düşünülmesi) MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur.”
Tarih yine 1969’un 9 Şubat’ıydı. Cumhuriyetçi köylü millet partisinin olağanüstü kongresi Adana’da toplanmıştı. Bir adım atılacaktı, bir hareket başlayacaktı. Millet Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’ne etap etap ulaşıldı. Tohum olup ekildik, zaman içinde filizlendik, zaman geldi çınarlaşan 50 yıla buluştuk.
Elleri öpülesi ecdadımız olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Mareşal Fevzi Çakmak’a Osman Bölükbaşı’ndan Alparslan Türkeş’e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetlerimizin kutup başlarına cenabı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, yardan geçen, serden geçen bir hilal uğruna hayattan geçen manevi kılavuz olan aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyorum. Davamız için bedel ödemiş, zindanları aydınlatmış, taş duvarları inançlarıyla aralamış, yüzleri Yusuf, sabırları Yunus, yiğitlerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Partimizin 50’nci yılı kutlu olsun.
Selam olsun asil bozkurtlara, iffet abidesi Asenalara. Selam olsun umudun güneşiyle ısınan mazlumlara. Hakkı yenmiş mağdurlara, kimi kimsesi olmayan gariplere. Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her birinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Allah’a şükrediyorum ki tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz. Dilek kolay. Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı. Ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yemin ile 50 yıl geride kaldı.





