Paylaşmanın Önemi Nedir?
Paylaşmanın önemi nedir?
İnsan, doğası gereği sosyal bir varlıktır, içinde yaşadığı toplumun üyesidir. Duyguları ve ihtiyaçları onu toplum içinde kalmaya yöneltir.
İnsanların günlük hayatlarında maddi ve manevi açıdan paylaşabilecekleri pek çok değerleri vardır. Paylaşmak, insan olmanın gereğidir.
Sevinçlerimizi, heyecanlarımızı, üzüntü ve kederlerimizi paylaştığımızda rahatlarız. Dostlarımızla dertleşir, onları yanımızda hissetmekle yaşam için destek kazanmış oluruz.
Dinî ve millî bayramlarımız, sevinçlerimizi paylaşmak için bize fırsatlar sunar. Onları birlikte kutlar, aynı duyguları paylaşmanın sevincini yaşarız. Evlenme, doğum, sünnet gibi sevinçli günlerde dostlarımızla birlikte oluruz.
Hastalık, kaza, cenaze gibi üzüntülü anlarda da insanlar yoğun olarak yaşadıkları duyguları dostlarıyla paylaşır. Böylece acılar hafifler, üzüntüler dağılır.
Bütün bu manevi değerlerimiz bizleri besleyen yegâne unsurlarımızdandır. Paylaşmanın önemini özellikle yaşadığımız son olaylar ile bir kez daha anlamış olduk.
Tüm dünyayı etkisi altına ve tüm dünyanın pandemi ilan ederek evde kal çağrılarının yapıldığı bu günlerde, sevdiğimiz bir dost ile bir bardak çay içmenin, hastalarımızı ziyaret etmenin, yakınlarımızı kaybettiğimizde yan yana olmanın ne kadar kıymetli olduğunu daha net anladık.
Sevdiklerimizi korumanın önemini, yaşlılarımızı korumak için özlemlerine rağmen görüşememenin ne demek olduğunu anladık. Tüm ülke olarak bizim için kıymetli olan çınarlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir yarış içinde olduk. Biz bir olduğumuzu bir kez daha net anladık.
Paylaşmanın bir olmanın birlik olmanın, birlik olursak ortak akıl ile sorunların üstesinden daha kolay geleceğimizi yeniden gözlemlemiş olduk.
Türk toplumunun, tüm dünyanın gıpta ile baktığı birçok manevi değerleri var. Aynı manevi ruh ile bu gün bu sürecinden üstesinden gelmeye çalışırken, birçok yabancı basında takdir ve övgü metinleri ile örnek gösterilmekteyiz. Örf adetlerimiz, anane ve inancımız birliğinde yaşanılan her süreçte olduğu gibi bu sürecinde üstesinden çok bir hasar alamadan çıkacağımıza inancımız tamdır.
Dinimiz, sahip olduğumuz mal ve paradan ihtiyaç sahiplerine bağışta bulunmayı emretmiş, böylece paylaşmayı toplum içinde yaygınlaştırmayı amaçlamıştır.
Yüce Allah(c.c) şöyle buyurur:
“Sevdiğiniz şeylerden Allah(c.c) için harcamadıkça gerçek anlamda ‘iyi’ olamazsınız,uğruna harcadığınız her bir şeyi, Allah(c.c) bilir.”(Al-i İmran 92)
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç