TÜSİAD 22 Projeyle Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirecek
TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu’nun 40’ı aşkın uzmanın desteğiyle, üzerinde yaklaşık bir yıldır çalıştığı “Türkiye’nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” kamuoyuna tanıtıldı. Dönüşüm projesi altyapı, eğitim ve mentorluk, ekosistem promosyonu, finansal destek sistemleri, hukuk, iletişim ve KPI-endeks başlıkları altında 22 somut projeyi içerisinde barındırıyor.
TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu, Mayıs 2017’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek için başladığı çalışmaları tamamlayarak 22 somut proje önerisinden oluşan yol haritasını TÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılan “Türkiye’nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı. Altyapı, eğitim ve mentorluk, ekosistem promosyonu, finansal destek sistemleri, hukuk, iletişim ve KPI-endeksten oluşan yedi temel alanda yürütülen çalışmalara, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminden girişimci, yatırımcı, melek yatırım ağı, ortak çalışma alanı, üniversiteler, danışmanlık ve hizmet şirketleri, büyük şirketler ve girişimcilikle ilgili STK’lardan 40’ı aşkın uzman görev yaptı. Türkiye’nin girişimcilik dönüşümüne yön vermeyi hedefleyen 22 proje ile girişimci sayısının artırılması, girişimcilik ekosistemini güçlendirecek hukuki ve idari altyapının oluşturulması, ortak çalışma alanı ihtiyacının giderilmesi, girişimcilere yeni finansman yöntemlerinin sağlanması, teknoloji temelli girişimcilerin desteklenmesi, eğitim ve mentorluk imkanlarının artırılması ve Türkiye girişimcilik ekosisteminin uluslararası alanda yeni iş birlikleri kurması hedefleniyor.
“Önemli bir eşikteyiz”
“Türkiye’nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik şu ifadeleri kullandı:
“Dünyada girişimcilikle yaratılan değerin yüzde 78’i yedi ülkedeki 11 şehirde toplanmış durumda. 130’dan fazla ülkenin değerlendirildiği Küresel Girişimcilik Endeksi raporunda 4 yıl önce 25. sıradayken bugün 37. sıradayız. Önemli bir eşikteyiz ve bu eşiği atlayabilmek için beş senemiz var. Dünyanın herhangi bir noktasındaki bir girişimci için Türkiye öncelikli tercih ve cazibe noktası olmalı. TÜSİAD olarak, bu amaçla başlattığımız ‘Türkiye’nin Girişimcilik Dönüşümü’ projesi kapsamında Mayıs 2017’den bu yana girişimcilik ekosisteminden paydaşlarla yoğun bir çalışma yürüttük. Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini iyileştirmek için dünyadaki uygulamaları inceledik. Kuvvetli yanlarımızı ve ihtiyaçlarımızı tespit ettik. Hukuk, altyapı, veri, eğitim, koordinasyon ve teşvik alanlarında somut önerilerimizi hazırladık. Diğer strateji kağıtlarından farklı olarak her birini projelendirdik. Başlamaya hazır duruma getirdik. İhtiyacımız, kamu dahil tüm paydaşlar ile ekosistem oyuncularının iş birliği içinde çalışmasıdır. TÜSİAD olarak bu konuda her türlü desteği vereceğiz.”
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç