İmplant Nedir? Ortodonti nedir? Diş Beyazlatma Nedir? Gülüş Tasarımı?
İmplant Nedir? Ortodonti nedir? Diş Beyazlatma Nedir? Gülüş Tasarımı?
İmplant Nedir?
İmplant, eksik dişlerin tamamlanması için uygulanan ve son yıllarda oldukça popüler bir yöntemdir. “İmplant nedir?” sorusunun en basit cevabı; “Eksik olan dişin, çene kemiğine yerleştirilen vidalar yardımı ile tamamlanması” olacaktır.
Nasıl Yapılır?
Protez dişi taşıyacak olan vidalar çene kemiğine basit bir cerrahi işlem ile yerleştirilir. Diş çekiminden bile daha basit bir uygulamadır. Bu uygulamadan yaklaşık üç ay sonra protez diş ya da dişler yerleştirilerek uygulama tamamlanır.
Cerrahi müdahale lokal anestezi altında gerçekleştirilir bu sayede hastalar uygulama esnasında herhangi bir ağrı, sızı ya da acı hissetmez. Ameliyat sonrasında oluşacak ağrı ise hekim tarafından önerilen ağrı kesici ilaç kullanımı ile kontrol altına alınır.
Ortodonti nedir?
Ortodonti dişlerdeki düzensizliklerin teşhisini, tedavisini ve önlenmesini üstlenen bir diş hekimliği dalıdır.
Neden ortodonti diye sorulacak olursa. Çapraşık dişlerin temizlenmesi çok daha zordur. Bu sebeple daha kolay çürüyebilirler ve diş eti hastalıklarına yatkın olabilirler. Dişler çapraşık olduğunda işlevlerini yerine getiremeyebilir. Çiğneme, yutkunma ve konuşma fonksiyonları bozukluk olabilir. Bununla birlikte estetik bir gülüş kişinin kendine güvenini arttırır.
Diş Beyazlatma Nedir? Nasıl uygulanır?
Diş beyazlatma dişlerin beyazlamasını sağlayan bir işlemdir. Günümüzde de çokça kullanılan estetik işlemlerden biridir. Beyazlatma işleminden sonra yeme içme alışkanlıklarına bağlı olarak tekrar eski renge dönebilir zaman zaman tekrarlanması gerekir.
Dişlerin lekelenmesini sağlayan en önemli etkenler, yaşlanma, sigara, kahve ve çay gibi renkleştirici gıdalardır.
Beyazlatma evde veya klinikte yapılabilir. Klinikte diş hekiminiz dişlerinizi temizler ve beyazlatma ajanını uygular, yaklaşık 20 – 40 dakikalık bir kaç seans sürebilir.
Evde beyazlatma için diş hekimi ağzınıza uyan ve beyazlatıcı jeli barındıran kalıplar yapar. Bu aşamada diş hekiminizin önerdiği şekilde uygulamak önemlidir.
İşlem sonrası geçici hassasiyet oluşabilir devam ederse hekiminize danışmanız gerekir.
Gülüş Tasarımı?
Gülüş tasarımı en çok merak edilen konulardandır. Gülüş tasarımı nedir ve nasıl yapılır?
Gülüş tasarımı; yüz, gülümseme, diş ve diş etlerinin birbirleri ile uyumu, işlevsellik gibi faktörler göz önünde bulundurularak, ağızdaki mevcut uyumsuzluğu gidermek ve estetik bir görünüm yakalamak adına, kişiye özel bir estetik diş tedavisi planlanmasıdır.
Estetik bir gülüş elde etmek için yüz yapısı ve diş yapısının mükemmel bir şekilde birbirini tamamlaması gerekmektedir. Yüzdeki sert ve yumuşak dokuların dişlerdeki renk boyut dizilim özellikleriyle uyumu incelenir. Hem yüz hem diş yapısı analiz edilir. Diş analizi sonrasında uygulanacak olan tedavi yöntemleri belirlenir.
En yaygın diş estetiği uygulamalarından bazıları diş beyazlatma, kompozit dolgu ve porselen venerler (yaprak porselenler, porselen laminalar) veya Porselen kuronlar, ortodonti(tel tedavileri) ve dişe uyum sağlamak için yapılan diş eti şekillendirme tedavileridir. En uygun tedavi için diş hekiminizden bilgi almanız gerekmektedir.
Dt. M.Şahin Özkan
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç