Geyikçiler İnşaat, Tarım Sektörüne Giriyor
Adana’nın önde gelen inşaat firmalarından olan Geyikçiler İnşaat, 1971 yılında Mehmet Geyikçi tarafından kuruldu. Özellikle Adana OSB’de faaliyet gösteren firma, şehir içindeki projeleriyle de dikkat çekiyor. Yatırımlarını Adana’ya yapmayı tercih eden Geyikçiler İnşaat, önümüzdeki dönemde tarım sektörüne de girmeyi hedefliyor.
İş’te Life Adana dergisi olarak, Halil Geyikçi ile Geyikçiler İnşaat’ı konuştuk…
-Geyikçiler ne zaman, kim tarafından kuruldu?
1971 yılında rahmetli babam Mehmet Geyikçi tarafından kuruldu. Bunun öncesinde de Şanlıurfa Ceylanpınar ve Viranşehir bölgesinde dedem aynı işi yapıyordu. Yani bu iş, bizim dededen kalma aile mesleğimizdir. Babam uzun yıllar yap-sat işlerinin demirci taşeronluğunu devam ettirdi. 2001’den bu yana da Adana OSB’de firmamız faaliyetlerini sürdürüyor. Taşeronluktan sonra anahtar teslim işlere başladık. Şahıs firması olarak, yine Mehmet Geyikçi adına Tek Yapı olarak yola çıktı, sonra Geyikçiler Tek Yapı şirketini kurarak devam ettik. Babamı yakın zamanda kaybetmemizin ardından şu an kardeşlerim Şükrü ve Suna Geyikçi ile birlikte işlerimizi yürütüyoruz. Bizler babamın iş disipliniyle yetiştik ve şimdi ondan devraldığımız bayrağı daha da yukarı taşımak için çaba gösteriyoruz.
-Şu an ne tür inşaat işleri yapıyorsunuz?
Ağırlıklı olarak fabrikaların kurulma aşamasının inşaatlarını yapıyoruz. Tekstilden kimyaya her türlü tesisi kurabiliyoruz. Bunun yanında villa, okul, köprü, sanat yapıları gibi özel işler de yapıyoruz. Yüzde 80 ağırlığımız OSB’de, şehir içinde altyapı projeleri de yapıyoruz. Yani biz daha çok özel ve zamanlı, süreli işleri seviyoruz. Genç, dinamik, hızlı, işini profesyonel yapan, kaliteli malzeme kullanan bir ekibimiz var. Her biri kendi alanında uzman yaklaşık 300 personelimiz var, çalışan sayımız taşeronlarla birlikte aylık 500 kişiyi buluyor. Yani aylık ortalama 500 kişiye istihdam sağlıyor, Adana’nın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunuyoruz.
-Bildiğimiz kadarıyla farklı sektörlere girmeyi düşünüyorsunuz. Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz? Ve neden böyle bir adım atmaya karar verdiniz?
Bugüne kadar inşaat sektöründe babamın çizdiği yoldan emin adımlarla ilerledik. Şu an ise farklı bir sektöre giriyoruz. Çukurova toprakları tarım ve hayvancılığa çok uygun olduğu için bu alana yönelerek bahçecilik ve hayvancılık yapmayı düşünüyoruz. Şu an bir zeytin bahçesi alarak işe başladık. Altyapısını ve zeminini hazırlıyoruz. Bahçemize salamura tesisi de kuruyoruz. 120 dönüm bir zeytinlik için bu belki çok gerekli değil ama bizim hedefimiz ilk etapta bin dönüm zeytin, bin dönüm narenciye ve 2 bin tane de büyükbaş hayvanın yer aldığı bir çiftlik. Önümüzdeki 5 yıl içinde bütün yatırımlarımızı tamamlamış olacağız.
-Tarımda Adana topraklarının yeteri kadar kullanılabildiğini düşünüyor musunuz?
Dünyanın en büyük ve verimli üçüncü ovası olan Çukurova, bereketli topraklarıyla sadece Türkiye’ye değil dünyanın büyük bir kısmına ürün üretebilecek kapasitededir. Bir zamanlar tarımın had safhada olduğu bu topraklarda son yıllarda maalesef toprak yeterince verimli kullanılmıyor. Halbuki Adana özellikle tarım noktasında uç noktalarda olması gereken bir ilimiz. Bu anlamda Adana’ya yatırım yapabilecek firmalara çok ihtiyaç var. Bizler de bu toprakların evlatları olarak yatırım yapabileceğimiz alanı kararlaştırırken bölgemizin en verimli alanından faydalanmak istedik. Biz Adana’dan kazandık. O yüzden de Adana’ya böyle bir yatırım yapıp hem devletimize hem milletimize faydalı bir hizmet vermek istiyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında Adana ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bizim merkezimiz Adana ama dünyanın her yerine gideriz. Ülkemizin adını duyuracak her türlü projenin içinde oluruz. Adana’yı da ülkemizi de çok seviyoruz, yapacağımız bu yeni yatırım ve üreteceğimiz markamız ile dünyanın her yerine ihracat yapmayı planlıyoruz.
-OSB’de devam ettiğiniz işleriniz nelerdir?
Bugüne kadar tamamlayıp teslim ettiğimiz projeleri saymakla bitiremeyiz. Yaptığımız her iş sektörde bizi bir adam ileriye taşıdı. Bunun ana unsuru yaptığımız her işte her zaman mevcut teknolojiyi en üst safhada kullanarak oluşan kurum kültürüne yakışır şekilde işler tamamlamış olmamız oldu. Şu an devam eden projelerimiz; Elbeİplik’i, Atlas Denim’i yapıyoruz. Reysaş Holding ile Kurteks’in yerini ve Nergis Tarım’ın depolarını yapıyoruz. Her yıl ortalama 100-150 bin metrekare inşaat alanımız oluyor.
-24 Haziran seçimleri için görüşleriniz nelerdir?
Erken seçim sürecine girmemiz bizler için pek de sürpriz olmadı. Piyasalarda oluşturulmaya çalışan olumsuz havanın bir an önce dağılması gerekiyordu. Ülke olarak birçok şer odağı ile mücadele ediyoruz. Artık eskisi gibi bir Türkiye yok, her anlamda güçlü bir Türkiye ve güçlü bir ekonomi var. Bu durumun rahatsız ettiği odaklar ülkemizin üzerindeki oyunları daha açık oynamaya başlıyorlar. Bu tür ortamda bir an önce bazı belirsizliklerin ortadan kalması gerekiyordu. Hükümetin verdiği erken seçim kararını destekliyor ve ülkemiz için en hayırlısını temenni ediyoruz.
Biz biliyoruz ki, ülke olarak son15 senede yakaladığımız ivmeyi hiçbir zaman yakalamadık. Kent ve bölge ekonomisine katkı sağlayan firmalar olarak bizler yatırımlarımıza hiçbir zaman dur demeyeceğiz. Ortamda oluşturulmaya çalışılan piyasanın sıkıntılı olduğuna kesinlikle inanmıyorum, istikrarlıyız. Hükümet sağlam, kimsenin frene basmasına gerek yok. Herkes elinden geleni yapacak ki, biz ayakta duralım. Ayakta durmamızı sağlayacak tek şey çalışmaktır. Erken seçim kararını çok olumlu buluyorum. İki ay içerisinde seçim işinden kurtulup istikrarımıza bakmamız gerekiyor. Seçimden sonra Adana’da çok şey değişebilir, Adana’ya kendimizi ifade edemiyorduk ama son 2-3 yıldır insanlarda da bir değişim olduğunu gözlemliyoruz. Bu dönem hem genel hem yerel seçimlerde daha doğru kararlar çıkacağını umuyorum. Yerel yönetimler iktidar partisinde ise işler çok daha farklı işliyor. Adana’nın kalkınması için özellikle yerel seçimlerde partiyi bir kenara bırakıp oyumuzu doğru yere vermeliyiz. Hem ülkemizin hem de güzide ilimiz Adana’nın geleceğini çok daha güçlü ekonomiye kavuşacağına inancımız tamdır.
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç