EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ’NDEN YENİ EĞİTİM YILI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
2023-2024 eğitim-öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, gelecek yıllara güven ve refah içinde erişmemizi sağlayacak eğitim sistemindeki dönüşümün temellerinin atıldığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz hafta ilkokul birinci sınıfların uyum eğitiminin ardından ilk ve orta kademeli okullarda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı resmen 11 Eylül itibariyle başlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaya konulan eğitimde sorunları çözme iradesinin ümitlerini artırdığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer 2023-2024 eğitim-öğretim yılının bütün eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dileyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Eğitimde ortaya konulan hedefleri gerçekleştirmek için sağlam adımlar atmasının yanı sıra, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirmesi gereken Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu süreçte her anlamda sürdürülebilir politikalar benimsediğine dikkat çeken Sezer, bundan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişarede bulunmasının sorunların çözümü için önemli ve gerekli olduğunu söyledi.
Eğitim çalışanlarının ivedi çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu da vurgulayan Başkan Mehmet Sezer açıklamalarını; Öğretmen atama ve yer değiştirme süreci tutarlı ve sürdürülebilir olmalıdır. Öğretmenlerin bölgeler arası adaletsiz dağılımı eğitimde eşitsizliğe sebep olmaktadır. Kalkınmada öncelikli yörelere sürekli görevle atananlara yönelik ek tazminat uygulamasının aynı şekliyle eğitim-öğretim hizmetleri sınıfına da ödenmesi önemli bir teşvik olacaktır. Toplu sözleşme taleplerimiz arasında da yer alan bu teklifin hayata geçirilmesi, öğretmen açığı sorununu büyük oranda çözecektir.Sözleşmeli öğretmenliğin son bulmasını, kadroya geçiş düzenlemesinin belirsiz sonuçlarının da giderilmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte öğretmenlerimizin motivasyonunu artıran bir kariyer sisteminin de oluşturulması gerekir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksiklikler bir an önce giderilmeli, Türkiye Yüzyılı’na yakışır sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Mülakatla öğretmen atama yöntemi terk edilmelidir. Yöneticilik profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitimcilere şiddete karşı yasal düzenleme şarttır. Şubat ayında yaşadığımız ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerin eğitim sisteminde açtığı yaralar da hızla sarılmalıdır. Eğitim kurumlarının temizlik ve güvenlik sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi elzemdir. Bunların yanı sıra ders çizelgelerinde yapılan değişikliğin uygulaması ertelenmelidir” sözleriyle sürdürdü.
Son dönemdeki olumlu ve çözüm odaklı adımların atılmasına devam edilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; “Bir kez daha 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak üyemiz olsun ya da olmasın bütün eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında ilkeli mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı.
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç