“Türkiye ihracatının gelişmesine aracılık etmeye çalışıyoruz”
ZAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaymak, genç yaşında kurduğu ZAK Grup ile birkaç farklı alanda hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı faaliyetlerle milli ekonomiye katkı sağlıyor. Bir ayağı Türkiye’de bir ayağı yurt dışında bulunan “Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak hepimizin vatandaşlık görevidir” diyen ZAK Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaymak ile röportaj yaptık…
-ZAK Grup’un markalaşma sürecinden bahseder misiniz?
ZAK Grup’un, başarısının temellerini 2000’lerin başında ithalat ve ihracat alanında yaptığı akılcı ve cesur adımlarla attığını söyleyebiliriz. Şirket kurucuları olarak en temel hedefimiz disiplin, bilgi ve tecrübe ile önce Çukurova’nın, sonra Anadolu’nun ve nihayetinde dünyanın en vizyoner firmalarından biri haline gelmektir.
-ZAK Grup’u sektördeki diğer firmalardan ayıran özellikler nelerdir?
ZAK Grup, birçok güçlü özelliğiyle ihracata dayalı, çalışma alanı ile sektöründeki diğer firma ve gruplardan farklı bir yere sahiptir. Bu önemli farklardan biri, faaliyet gösterdiği alanların birbirini tamamlayıcı karakterde olmasıdır. Bu durum, şirketin verimlilik ve rekabet gücünü maksimize ediyor.Bilinçli ve parasına değer veren tüketicilerin arayacağı kalite ve standartları sağlamaya özen gösteriyoruz ve bunu da TSE ve ISO 9001 kalite belgeleri ile destekliyoruz.Farklılığımızın bilincinde ve sorumluluklarımızın farkında olarak çağdaş ve dinamik yapımızla sektörde önderlik ediyoruz.
-İhracat yapıyor musunuz? Hangi bölgeleri hedef pazarınız olarak belirlediniz?
ZAK Grup olarak faaliyetlerimizi Türkiye ile sınırlamayıp Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgelerini hedef pazar olarak belirledik. Çok kısa bir zamanda 17’yi aşkın ülkeye ihracat yapar hale geldik. Çalışmalarımızı genç profesyonel ekip ve ‘yüksek kalite, güven, hizmet’ anlayışıyla gerçekleştiriyoruz.
-Hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz?
İhracata dayalı sanayi, danışmanlık ve inşaat sektörleri gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Grup markalarından, ZAK Door/Kapı; çelik kapı, iç oda kapısı, PVC pencere-sürgülü açılır kapı ve otomatik kapı alanında ZAK Home/Yapı; otel, konut, rezidans, malikane, hizmet binaları, banka, okul, hastane projeleri kapsamında yapı dünyası ve inşaat sektöründe, ayrıca mutfak ve banyo mobilyaları imalatı alanında faaliyet gösteriyor. Son olarak ZAK Global markası,genel ticaret anlamında dünyaya açılan penceremizdir.
ZAK Home/Yapı, teknik ve sektörel ölçülerin yanı sıra mesleki ve insani değerleri de ölçü alır. Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerin merkezine insan unsurunu koyuyoruz. Projelerimizi hayata geçirirken bulunduğu bölge ve konumun tarihine, geleneklerine, örf ve adetlerine, yasalarına ve çevreye saygılı davranıyoruz.
ZAK Door /Kapı olarak her zaman kalite, müşteri memnuniyeti ve yenilikçiliği kendimize ilke ediniyor ve her yeni çalışmamızda çıtayı yükselterek sektörde en üst noktada yer almaya çalışıyoruz. Çelik kapılarda esas olan güvenlik ve sağlamlık unsurlarının yanına estetik, dekoratif dizayn, farklı malzemelerden oluşan zengin alternatifleri de katarak ‘kapı’ kültürüne yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz.
ZAK Global’in vizyonu ise iş ortağı olarak gördüğü portföyündeki tüm imalatçı firmaların menfaatlerini en iyi şekilde koruyacak şekilde büyümelerine katkı için en üstün ve kaliteli hizmeti sağlamaktır. Bu çerçevede, Türkiye ihracatının gelişmesine aracılık etmeye çalışıyoruz. Müşteri odaklı çalışma stratejisi ile en iyi olmayı hedeflemek, insan kaynaklarına gereken önemi vermek, gelişimin kaynak yaratmaktan geçtiğini unutmamak, iş ahlakını ve dürüstlüğü ‘olmazsa olmaz’ koşul haline getirmek, ‘Discoverthepotantial/Gücü keşfet’ sloganıyla, ülkemize hizmet vermek en temel ilkemizdir.
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar-
Yeşil Geleceğe Uzanan Yol: Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Yeşil Dönüşümü Doç. Dr. TUĞÇE DEMİRDELEN
-
Lezzet Festivali Başladı! Bu Yazıyı Okumadan Festivale Gitmeyin! Hanifi Aktaş
-
KDV’de Yeni Dönem: Hasılat Esaslı Vergilendirme Mehmet Akif Kılaç
-
Ailede Şiddet Gören Çocuklarda Bağımlılık Riski Mehmet Aslanbaba
-
İşverenler, SGK Teşviklerinden Yeterince Yararlanıyor Mu? Osman Tunç