Dolar : Alış : 34.4372 / Satış : 34.4992
Euro : Alış : 36.3826 / Satış : 36.4482
HAVA DURUMU
hava durumu

Adana

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 14 Kategoride 1616 İçerik Bulunuyor.

Röportajlar
Adres : -
Telefon : -
Faks : -
E-Posta : -
Websitesi : -
Üyelik Tarihi : 13 Eylül 2021

Adana OSB’nin ‘Proje Destek Ofisi’ Türkiye’ye model oldu

‘Üniversite-Sanayi’ iş birliğinde Türkiye’ye örnek bir model Adana Hacı Sabancı OSB’de işletiliyor. Bölgede üniversitelerin ve ilgili kurumların katkı sağladığı ‘Proje Destek Ofisi’ sanayi kuruluşlarına proje yazımından kümeleşmeye, kurumsallaşmadan dış pazar geliştirmeye onlarca alanda ücretsiz hizmet veriyor. Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, yaptıkları çalışmaları İşte Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Filiz Yıldırıcı’ya anlattı.

Üniversite-Sanayi, Üniversite-Tarım işbirlikleri yıllardır konuşulur. Bu konuyla ilgili birçok kurumun farklı girişimleri olsa da ne sanayide ne de tarımda arzu edilen iş birliği modeli henüz oluşmuş değil.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), üniversite sanayi işbirliği modelinde Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirmeyi başardı. Adana OSB, ‘Proje Destek Ofisi’yle sanayi kuruluşlarına Ar-Ge’den proje yazımına Ür-Ge’den kümeleşme çalışmalarına birçok alanda hizmet vermeye başladı. 

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi TTO Müdürü AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen’in yönetiminde bulunduğu Proje Destek Ofisi, sanayi kuruluşlarının başvurusuna dahi gerek kalmadan birçok alanda üreticinin yanında olmaya devam ediyor. 

Ofis, üniversitelerle yapılan protokol çerçevesinde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını OSB’deki işletmelere taşıyor. Böylece akademik bilgiler pratikle buluşuyor, sürdürülebilir inovasyonun önü açılıyor, işletmelerde verimlilik artıyor ve ülke ekonomisine değer kazandırılıyor.

Proje Destek Ofisi, Adana Organize Sanayi Bölgesi katılımcı firmalarını rekabete dayalı, yaratıcı ve verimli bir yapıya kavuşturmak, ulusal ve uluslararası pazarda söz sahibi hale getirmek için çalışıyor. Ofis sorumluları OSB’de yer alan neredeyse tüm sanayi kuruluşlarıyla birebir görüşmeler yapıyor.

Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, Adana OSB Proje Ofisi’nin Ar-Ge, marka tescil, dış ticaretin geliştirilmesi, KOSGEB başta olmak üzere farklı kurumlardan alınacak proje desteklerine, kümeleşme çalışmalarına, pazar arayışına varıncaya kadar birçok konuda hizmet verdiklerini söylüyor.

Ofisin verdiği her hizmet, sanayiciyi global rekabette avantajlı hale getiriyor. Bu destekler arasında yer alan ‘Kümeleşme Çalışmaları’ sadece sanayicinin değil, şehrin ve ülkenin gelişmesine iş birliği güç birliği etkisi yaratıyor.

Doç. Dr. Demirdelen, aynı ya da benzer iş kolunda faaliyet gösteren, coğrafi olarak birbirine yakın, birbirleriyle işbirliği ve rekabet halinde olan üretici firmaları, onları destekleyen şirketler ve kurumlarla bir araya getiren kümeleşmenin Adana’nın en büyük ihtiyaçları arasında yer aldığına dikkat çekiyor. 

Ofis, şimdilik ‘Medikal’ ve ‘Elektromekanik’ alanlarında kümelenme yoluyla daha güçlü üreticiler oluşturma çalışmaları yapıyor. Kurum, kümelenme çalışmalarını diğer sektörlerde de yoğunlaştırmaya kararlı görünüyor. Maliyet düşüşü, kalite, verimlilik, kurumsallaşma sağlayan ‘Kümelenme’ortaya çıkardığı sinerjiyle şirketlere uluslararası rekabette üstünlük kazandırıyor.

Türkiye’de ilk kez Teknoloji Transfer Ofisi’nin de (TTO) Adana OSB bünyesinde hizmet verdiğini bilmekte de yarar var. ATÜ TTO, Adana OSB Kamu Kampüs’te bir müdür, bir müdür yardımcısı ve uzman personelle faaliyetlerini sürdürüyor.

Özetle, Adana OSB, üniversiteler ve ilgili kurumlar Proje Destek Ofis’iyle muhteşem işlere imza atıyor. Ve dahası Ofis, tüm hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor. Geriye sanayicinin Proje Destek Ofisi’yle tanışması kalıyor.

Firma Fotoğraf Galerisi

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

FY Ajans